Tapahtuma:

Pohjois-Suomen livekeikkajärjestäjät ovat valmiina syyskauteen

Kesäfestivaaleja- ja tapahtumia lukuunottamatta keikkojen ja konserttien järjestäminen jäi viime syksyn jälkeen odottamaan hallituksen lupaa jatkaa toimintaansa. Tilanne näyttää lokakuun koittaessa taas valoisammalta, ja syksyn keikkakauden uskotaan pääsevän käyntiin rokotekattavuuden ja rokotepassin voimin.

Oululaisen Club Teatrian promoottori Marco Järvenpää odottaa keikkakauden aloitusta.

“Viime syksynä keikkoja voitiin järjestää turvallisesti mm. hygieniaa ja tiedotusta lisäämällä. Toivottavasti nyt Suomen hallitus mahdollistaa keikkojen järjestämisen normaaliin tapaan, eikä liinoja laiteta kiinni kuten viime marraskuussa”, Järvenpää kommentoi.

Poikkeukselliset ajat ovat myös yhdistäneet – alueen tapahtumajärjestäjät ovat jakaneet kokemuksiaan ja ideoitaan tapahtumien turvallisesta järjestämisestä.

“Alamme luonteesta johtuen on pelkästään etu, että toimijat ovat yhteydessä toisiinsa, ja livekeikkakulttuurin tunnelma pidetään hyvänä ja avoimena”, toteaa Järvenpää.

Ennen korona-aaltoja Oulun 45 Specialissa tehtiin ennätyksiä loppuunmyytyjen keikkojen määrässä, mutta pandemian saavuttua 30-vuotisjuhlavuottaan juhlinut legendaarinen rock-klubi joutui perumaan livetapahtumiaan kaikkien muiden tavoin.

“45 Specialissa ollaan todella innoissaan, kun päästään jälleen tositoimiin keikkojen järjestämisen osalta. Uutisointi koronarajoitusten poistamisesta lähiviikkoina on näkynyt heti erittäin positiivisesti keikkojen ennakkolipunmyynnissä ja lupaa hyvää keikkasyksyä 2021”, kommentoi 45 Specialin promoottori ja ravintoloitsija Roope Sulkala.

Kempeleen Zemppi Areenalla odotetaan loppuvuoden keikkoja kotimaisen artistikaartin voimin. Luvassa on pikkujouluja kolmella eri artistikaartilla.

“Loppuvuosi näyttää valoisalta tapahtuma-alan silmissä. Onkin tärkeää, että toimiala pääsee elpymään puolitoista vuotta kestäneen kriisin jälkeen”, kommentoi Zemppi Areenan toimitusjohtaja Samuli Lehtola.

Niin Club Teatria, 45 Special kuin myös Zemppi Areena vahvistavat syksyllä turvallisuuteen kiinnitettävän huomiota tarvitulla tavalla. Tapahtumapaikkakohtaiset keikkatiedot löytyvät tapahtumapaikkojen kotisivuilta.

”Me kutsumme kaikki tervetulleiksi ja palvelemme ilolla jälleen asiakkaita”, Järvenpää summaa.

Löydät keikkatiedot:
www.teatria.com
www.45special.com
www.zemppiareena.fi