Tapahtuma:

TEHOSPORT-KESÄLIIGA 2018

TEHOSPORT-KESÄLIIGA 2018
Zemppi Areena 2.5.-7.7.2018
 
Kaikki ottelut pelataan Zemppi Areenassa. Sarjatasoja on neljä. Jokaiseen sarjaan otetaan maksimissaan 10 joukkuetta. Jokaiselle joukkueelle tulee vähintään 9 peliä. Pelit pelataan arkipäivisin klo 17.00 alkaen, poislukien finaaliviikonloppu.
 
Sarjatasot ja erotuomarit takaavat, että Kesäliiga sopii erinomaisesti myös kilpajoukkueiden kesäohjelmaan. Nyt voit pitää yllä pelituntumaa virallisten pelien merkeissä ympäri vuoden!
 
Kilpasarja:
– Ei sarjatasorajoituksia
Naisten sarja:
– Ei sarjatasorajoituksia
Harrastesarja:
– Harrastesarjassa voivat pelata kaikki korkeintaan 4. divarissa pelaavat pelaajat
Firmasarja:
-Firmasarjassa saa olla maksimissaan kaksi lisenssipelaajaa korkeintaan 3. divarista
 
Sarjaan ilmoittautumiset Statbeatin kautta. Kesäliigan hinta on 690€/joukkue. Ilmoittautumismaksun eräpäivä on 16.4.2018. Jos joukkue haluaa maksaa ilmoittautumisen kokonaan tai osittain TYKY-seteleillä jne., ota yhteyttä 050 310 1141 tai toimisto@zemppiareena.fi.
 
Hinta sisältää: kaikkien pelien erotuomarimaksut sekä myös jatkopelien kaikki maksut.
 
Sarjojen voittajille on luvassa TEHOSPORT-tuotepalkintoja ja kolme vapaavalintaista vuoroa, a 1h kertaluontoisena, Zemppi Areenassa kaudella 2018-2019 sekä pokaalit sarjojen voittajille.
 
Kaikissa peleissä on kaksi SSBL:n virallista erotuomaria ja toimitsija Kesäliigan puolesta. Salibandyliitto hoitaa tuomarien asettelun jokaiseen peliin, joten jokaiselle sarjatasolle huippuluokan vihellystä.
 
SÄÄNNÖT:
Turnauksessa noudatetaan Suomen Salibandyliiton (SSBL) kilpailusääntöjä seuraavin tarkennuksin/poikkeuksin:
 
§1) Kaikilla joukkueilla vähintään 9 ottelua.
§2) Peliaika on 3x15min.
§3 Joukkueella on oltava pelipaidat, joissa numerot selässä.
 
Poikkeukset
§4)Peliaika pysäytetään ainoastaan rangaistuslaukauksen aikana ja erotuomarin näytöstä, ottelun viimeinen kolme (3) minuuttia on tehokasta peliaikaa.
§5) Jäähyn mittaaminen aloitetaan sen jälkeen, kun peli alkaa jäähyn jälkeen uudelleen.
§6) Ottelut eivät pääty 12 maalin eroon, vaan ne pelataan loppuun asti.
§7) Joukkueen pelaajamäärää per ottelu ei ole rajoitettu.
§8) Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville (Playoff), pelataan ensin 5 minuutin jatkoaika (äkkikuolema) ja tarvittaessa rangaistuslaukaukset kolmella vetäjällä SSBL sääntöjen mukaisesti .
§9) Kummastakin joukkueesta 3 kenttäpelaajaa suorittaa kukin yhden rangaistuslaukauksen. Mikäli tämän jälkeen tilanne on edelleen tasan, samat 3 pelaajaa suorittaa yhden rangaistuslaukauksen kerrallaan, kunnes ratkaiseva tulos on saavutettu.
§10) Finaaleissa on käytössä 30 sekunnin aikalisä per joukkue.
§11) Pelaaja saa edustaa vain yhtä (1) joukkuetta samassa sarjassa..
§12) Kesäliigan juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin ja tarvittaessa sulkea sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä. Jury koostuu SSBL:n ja erotuomareiden edustajista.
Sarjajärjestelmä
Joukkueet pelaavat yksinkertaisen alkusarjan. Jokaisen sarjan neljä parasta joukkuetta etenevät finaaliviikonlopulle.
 
Välierissä sarjan ykkönen (1) kohtaa sarjan nelosen (4) välierissä ja sarja kakkonen (2) kohtaa sarjan kolmosen (3). Otteluiden voittajat etenevät finaaleihin. Pronssiottelua ei pelata.
Järjestys sarjassa
Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.
Voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 piste.
 
Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä, ratkeaa paremmuus seuraavasti:
1. Pisteet keskinäisissä otteluissa
2. Maaliero keskinäisissä otteluissa (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
3. Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
4. Maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
5. Tehdyt maalit
6. Arpa
 
Joukkueenjohtajat
Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan niin pelien aikana kuin muuallakin, sekä yhteydenpidosta järjestäjätahoon turnauksen aikana. Joukkueenjohtajan on oltava täysi-ikäinen (yli 18-vuotias).
 
Vastalauseet
Vastalause on ottelun osapuolen tekemä ilmoitus ja vaatimus ottelutuloksen mitätöimiseksi tai muuttamiseksi sellaisen ottelussa tai otteluolosuhteissa tapahtuneen taikka edustus- tai pelioikeutta koskevasta rikkomuksesta ja sääntöjen vastaisuudesta tai sääntöjen väärästä soveltamisesta, joka on tai on saattanut vaikuttaa otteluun ja sen lopputulokseen. Erotuomarinottelussa tekemät päätökset ovat lopullisia. Tällaisia päätöksiä vastaan tehdyt vastalauseet eivät pääsääntöisesti voi johtaa uusintaotteluun. Turnausjärjestäjä voi kuitenkin määrätä uusintaottelun, mikäli erotuomari on tehnyt ottelussa sääntöjen vastaisen ratkaisun. Oikeus tehdä vastalause on vain ottelun osapuolilla. Vastalause osoitetaan turnausjärjestäjälle. Vastalauseottelussa tapahtuneiden seikkojen johdosta on ilmoitettava välittömästi ottelunpäätyttyä (viimeistään 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä). Vastalauseen tekijän on suoritettava turnausjärjestäjälle vastalausemaksu vastalauseen jättämisen yhteydessä. Vastalausemaksun suuruus on 350 €, joka palautetaan, mikäli se hyväksytään. Vastalausemaksu voidaan palauttaa perustellusta syystä myös silloin, kun vastalause hylätään tai jätetään käsittelemättä. Vastalausetta ei käsitellä, mikäli vastalausemaksua ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Myöhässä saapunutta vastalausetta ei käsitellä.
Edustusoikeutta tai pelioikeutta koskeva vastalause ja vastalausemaksu 350 € tulee toimittaa kirjallisena 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä järjestäjätaholle. Vastalausetta ei käsitellä, mikäli vastalausemaksua ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Ottelun lopputulos pysyy voimassa, kunnes asia on ratkaistu. Turnausjärjestäjä voi vastalauseen johdosta määrätä ottelun pelattavaksi uudelleen. Turnausjärjestäjä voi myös määrätä vastalauseen tehneen joukkueen voittajaksi, jolloin lopputulos on 5-0 tai muu järjestäjän määräämä lopputulos, josta vastalauseentehneen joukkueen vastustajajoukkue ei hyödy. Mikäli voittaneen joukkueenvastalause hyväksytään, jää ottelun lopputulos voimaan, jollei järjestäjä päätä muusta lopputuloksesta, joka on edullisempi vastalauseen tehneelle joukkueelle. Turnausjärjestäjä voi myös hyväksyä hävinneen joukkueen tai tasapelin pelanneenjoukkueen vastalauseen ja jättää silti lopputuloksen voimaan.
 
Luovutukset
Luovutusvoitto on pääsääntöisesti 5–0.
Luovutusvoitto kirjataan, jos
– jos joukkue ei ilmesty pelipaikalle
– jos joukkue myöhästyy vähintään 5 min
– jos joukkueella on alle 1+5 pelaajaa ottelua aloittaessa
Mikäli ottelu kuitenkin pelataan, niin että kohdista 2 tai 3 jompikumpi tai molemmat toteutuvat, katsotaan vastustajan hyväksyneen vallitseva tilanne ja ottelun lopputulos jää voimaan.
 
Vakuutukset
Joukkueiden kaikki pelaajat ja toimihenkilöt huolehtivat itse vakuutuksistaan tapaturman tai muiden vahinkojen varalta. Tapaturman tai vahingon yms. sattuessa, turnaukseen pelaajina tai toimihenkilöinä osallistuvat ovat itse täysimääräisesti korvausvastuussa vahingosta. Zemppi Areena Oy ei vastaa pelaajien tai toimihenkilöiden aiheuttamista vahingoista, tapaturmista tai niistä aiheutuvista kuluista.
 
Peruutusehdot
Joukkueen osallistuminen on mahdollista peruuttaa 20.4.2018 mennessä. Tällöin pidätämme palautettavasta summasta 50 € hallinnollisia kuluja. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistumismaksua ei palauteta.
Mikäli järjestäjä joutuu perumaan tapahtuman vähäisen osallistujamäärän tai muun yllättävän esteen vuoksi, palautetaan joukkueen jo suorittamat maksut joukkueelle kokonaisuudessaan.
 
Järjestäjä:
Zemppi Areena Oy
Pekurintie 2
90450 Kempele
050 310 1141
toimisto@zemppiareena.fi
Y-tunnus: 2754507-8
 
Pidätämme oikeuden muutoksiin.